Nieuwsoverzicht

Weer twee VZOD-ers Nederlands kampioen

18 september 2018

”Nadat Hans van Hout 3 weken geleden zijn titel van Nederlands Kampioen bij de discipline 3D had geprolongeerd, was het nu het Nederlands Kampioenschap Veldschieten, waar hij weer een van de kanshebbers was. 

Nederlands Kampioen 3D worden was dit jaar, (net zoals het afgelopen jaar toen er een shoot-off voor nodig was) zeker geen zekerheid vooraf. De concurrentie is de laatste jaren in de barebow recurve klasse bij het 3D schieten behoorlijk toegenomen en er waren een aantal zware concurrenten. Na een eerste dag was al duidelijk dat het dit jaar een stevige strijd zou gaan worden, want toen was Hans slechts 4de met 18 punten achterstand. De tweede dag (een hunter waar slechts 1 pijl per doel geschoten mag worden), werd de achterstand al snel weggewerkt en slechts een misser in 28 doelen zorgde voor de winst met uiteindelijk toch nog een behoorlijke voorsprong van 44 punten na twee dagen. Dus voor het derde jaar op rij weer Nederlands Kampioen 3D.

 

Afgelopen weekend was het dus weer aantreden voor een Nederlands Kampioenschap namelijk: Veldschieten. VZOD had 3 potentiële kanshebbers aan de start bij de barebow-discipline: Baiba Gaile, Daniele Sak en Hans van Hout. Na de eerste dag waren Baiba en Hans nog goede kanshebbers: Baiba stond slechts 4 puntjes achter bij oud-kernploeglid Anita Cleven en Hans had slechts 4 puntjes voorsprong op nummer 2 Jos Wismans. Het werd dus een spannende tweede dag. Baiba trok al snel een flink gat met Anita, die met slechts 106 punten in 12 doelen een enorme dip had. Door sterk te schieten werd ze met 293 punten op deze tweede dag met afstand Nederlands Kampioen Barebow dames.

Hans was in felle strijd gewikkeld met Jos Wismans en Nico Schutte, de enige twee schutters die het voor elkaar hebben gekregen om in de laatste 8 jaar het Nederlands Kampioenschap voor zijn neus weg te kapen. De onderlinge afstand bleef gering, weliswaar steeds een kleine voorsprong, maar zeker nog geen gelopen koers. Pas 4 doelen voor het einde kwam er enige tekening: bij een prachtig, maar moeilijk doel vanaf een uitkijktoren 15 meter naar beneden werd het gat geslagen: met 6 - 5 - 3 tegen 4 - 2 - 2 kon er eigenlijk niet veel meer gebeuren. Dat bleek 3 doelen later ook: met een voorsprong op de tweede dag van 15 punten en 19 punten in totaal werd Hans weer Nederlands Kampioen Veldschieten.

Zowaar een prachtige dag voor VZOD, die door toedoen van Baiba en Hans twee welverdiende titels binnensleepten.”


< Terug naar het overzicht

Adresgegevens
Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel
Blaarthemseweg 84, 5502 JW Veldhoven
Telefoon: 040-254 9979
Openingstijden
Dinsdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Woensdag van 13:30 tot 16:30 uur, van 19:00 tot 22:00 uur
Donderdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Zondag van 10:00 tot 12:00 uur
Ontwerp en techniek © 2009-2020 Montay Media