3 en 4 juli was het NK outdoor 2021. Hier deden Hans van Hout en Baiba Gaile aan mee van VZOD.

De eerste wedstrijddag stond in het teken van de weg naar de halve finales van zondag. Onder ideale weersomstandigheden, streden 112 handboogsporters voor hun plek in de halve finales. Via de kwalificatieronde van 72 pijlen werden de eliminatie rondes bepaald.

Bij de Barebow categorie heeft Baiba Gaile zich als eerste gekwalificeerd met een score van 598. Hans van Hout heeft met 570 de tweede plek bemachtigd.

De tweede wedstrijd dag stond in het teken van finales. Baiba Gaile zette een stevige druk op Gail Bertrand in de halve finale. Beslist in de vierde set met 7-1, zorgt Baiba ervoor dat ze kanshebber is voor de titel. De halve finale tussen titelverdediger Sjan Huijbregts en Hans van Hout had een spannend begin. Na de 2-2 gelijkmaker van Hans heeft hij goed doorgeschoten en heeft gewonnen van Sjan met 6-2.

De gouden finale tussen Hans en Baiba ging erg gelijk op. Om de beurt wisten Hans en Baiba te winnen. Met een tussenstand van 4-4 kwam ook in deze finale het aan tot de laatste set. De laatste set was erg spannend die Baiba met haar laatste pijl kon beslissen met een 9 en won met een score van 26-24. Hiermee is Baiba Gaile Nederlands Kampioen Barebow.