In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 maart 2020 is ons zeer geliefd (lid) Elly Coolen thuis in haar ziekbed rustig ingeslapen. Enkele jaren terug had zij nog gewonnen van die vreselijke ziekte en was ze weer helemaal hersteld maar deze keer was het helaas anders. Elly werd weer ziek en strijdlustig begon zij aan de nieuwe strijd maar helaas werd het steeds meer duidelijk dat dit een ongelijk gevecht ging worden. Eenvoudige dingen als spreken en eten waren ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Ze kon zich plotseling niet meer inzetten voor onze vereniging, diverse behandelingen werden uiteindelijk opgevolgd door een ziekenhuisopname. Vele weken ging het met haar toestand op en af en leefde de familie tussen hoop en vrees. Uiteindelijk wilde ze alleen nog maar naar huis om in huiselijke kring afscheid te kunnen nemen van haar naasten.

In 1975 werd haar man Henk lid van onze vereniging en leerde wij Elly kennen als een trouwe supporter. Vaak was ze aanwezig bij wedstrijden en enkele jaren later ging zijzelf ook de handboogsport beoefenen. Elly heeft niet lang actief geschoten maar o zo meer was zij later de grootste supporter van dochter Inge en zoon Rob toen ook zij begonnen met handboogschieten. Elly was altijd zeer betrokken bij de vereniging, een vriendelijk ruimdenkend mens, ze maakte heel gemakkelijk contact met mensen en was graag gezien op de club. Nog niet zo heel veel jaren terug is haar kleinzoon gaan schieten in Leende en kon je Elly ook daar zichtbaar genietend tegenkomen.

Bijzonder waren vroeger op de club de feestavonden, duidelijk genoot zij altijd van deze feesten. Zodra de muziek begon te spelen waren Elly en Henk bijna altijd als eerste te vinden op de dansvloer. Stijlvol zwierend over de vloer liet ze altijd graag zien dat dansen een van haar hobby’s was. Wat minder mensen weten is dat Elly zeer creatief was en dat ze voornamelijk graag schilderde. Ze heeft met veel passie een grote collectie van prachtige schilderijen mogen maken.

In 1997 betrokken wij ons huidige verenigingsgebouw en nam Elly samen met Henk de taken van beheer op zich. De horeca ervaringen van Elly kwamen in onze vereniging zeer goed van pas. Met veel plezier stond Elly op clubavonden en diverse andere gelegenheden achter de bar.

Bijzonder dankbaar zijn wij Elly voor haar inzet en het vele werk voor VZOD. Elly was een mooi mens, bescheiden, altijd vriendelijk, niet klagend over haar gezondheid maar betrokken en oprecht geïnteresseerd in een ieder. Ze vroeg altijd hoe het met je ging, hoe is het thuis en met de kinderen en als je iets vertelde was haar reactie: “Oh wat leuk!”. Ze was voor vele jaren bij binnenkomst een vertrouwd gezicht, El achter de bar voelde huiselijk aan. We zullen Elly en haar groot hart voor VZOD missen op de club.

Wij wensen Henk, Inge en Rob, Rob en Karlijn en kleinkinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bestuur en leden van Handboogvereniging VZOD Zeelst.