Kledingreglement Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel

Versie 2015

Tenue

Het tenue van Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel (VZOD) bestaat uit een zwart poloshirt met daaronder eventueel een zwarte underpull of zwarte sweater of combinatie hiervan. Polo en sweater zijn aan de rugzijde en op de rechter mouw voorzien van het logo van VZOD. Onder genoemde kledingstukken draagt men een effen zwarte pantalon, niet zijnde een spijkerbroek. Vrouwelijke leden mogen in plaats van een zwarte pantalon kiezen voor het dragen van een effen zwarte (broek)rok. De effen zwarte pantalon of (broek)rok dienen bij voorkeur van de zelfde kleur te zijn, echter geringe afwijkingen zijn toegestaan. In geval van twijfel beslist het bestuur of de afwijking toelaatbaar is.

Het is niet toegestaan om het tenue op eigen initiatief uit te breiden met andere kledingstukken dan de hierboven genoemde.

Verstrekking

Ieder lid van VZOD dat de vereniging op een wedstrijd waaraan ook leden van andere verenigingen deelnemen vertegenwoordigd, deel neemt aan wedstrijden georganiseerd door de NHB of dat dienstverlening verricht op een promotieactiviteit zal voor eigen rekening een polo aanschaffen en dragen bij genoemde activiteiten. Ook de pantalon dient door de leden voor eigen rekening aan te worden geschaft. De verstrekking van het tenue – met uitzondering van de pantalon – zal plaatsvinden onder verantwoording van de kledingcoördinator die daarvoor een beperkte voorraad zal aanhouden. Vervangende kleding of aanvullende kleding zal ook voor eigen rekening worden aangeschaft.

Onderhoud

De leden van VZOD zijn zelf verantwoordelijk voor het schoon en ordelijk houden van het tenue. Het bestuur kan een lid verplichten tot vervanging over te gaan indien naar haar oordeel de kleding door slijtage of verkleuring niet meer representatief bevonden wordt.

Draagplicht

Ieder lid dat namens VZOD, individueel of in een team, deel neemt aan wedstrijden waaraan ook leden van andere verenigingen deelnemen, of deel neemt aan door de NHB georganiseerde wedstrijden of dat diensten verleent bij een promotieactiviteit is verplicht in tenue deel te nemen. Indien men in een team deel neemt dient men als team te bepalen of men in volledig clubtenue aan de meet verschijnt of dat men een broek draagt conform de NHB richtlijn.

Sponsoring / reclame-uitingen

Het tenue van VZOD is niet voorzien van sponsoring of reclame-uitingen. Het is niet toegestaan deze zelf aan te brengen of aan te laten brengen.

Algemeen

Daar waar dit reglement in strijd is met de reglementen van FITA of NHB prevaleren laatstgenoemde reglementen.