Op 1 mei 2022 is het Koningschieten gehouden bij onze club. Om 2 uur startte de open ronde. Er waren in totaal 24 deelnemers in 4 verschillende klasses.

Bij het Koningschieten schieten alle deelnemers in hun categorie (Recurve/Compound/Barebow/Jeugd) om de titel van Koning. Vorig jaar waren de koningen: Jelle Schräder (recurve), Marco van den Hurk (compound), Eric Lorenzini (barebow) en Jurgen Zegveld (jeugd). Naast de eerste plaats, heeft de 2e plaats een mooie titel van Prins van de vereniging.

Tijdens de vorige wedstrijd zat Nederland nog midden in de coronamaatregelen en daarom was deze editie van ons Koningschieten extra speciaal. Er werd bij aan het begin van de wedstrijd daarom ook extra aandacht gevraagd voor de vrijheid die we nu (weer) hebben en het plezier dat we weer uit het schieten gaan halen!

Er zijn al prijzen te behalen bij de open ronde. Iedereen schiet daar tegen zijn eigen gemiddelde en aan de hand van die score wordt een ranking bepaald (die los staat van het verdere verloop van de wedstrijd). De top 3 van de open ronde waren:

 1. Florentina van den Hurk
 2. Jelle Schräder
 3. Theo Neggers

Nadat de open ronde was verschoten, ging de helft van de schutters per klasse door naar de Koningsronde. In deze ronde wordt de score van de vorige ronde gebruikt en mee verder geteld. Er worden 10 pijlen geschoten in de Koningsronde. Na deze pijlen wordt het totaal bekeken en de Koningen bepaald. Hieronder staat de eindstand waarbij alleen de Koning en Prins zijn genoemd. De score gaat over 35 pijlen (350 punten maximaal). Kijk voor de volledige uitslag hier: Uitslagen

Jeugd

 1. Teun Steevens (130 punten)
 2. Verena Willems (114 punten)

Barebow

 1. Sjoerd Talens (286 punten)
 2. Baiba Gaile (279 punten)

Compound

 1. Florentina van den Hurk (331 punten)
 2. Ad Vennix (327 punten)

Recurve

 1. Jelle Schräder (332 punten)
 2. Theo Neggers (319 punten)