Zaterdagavond 6 november was het dan eindelijk zover dat de jaarlijkse laddercompetitie van Handboogsportvereniging VZOD uit Zeelst weer plaatsgevonden heeft. Aan de start van de coronacrisis in 2020 was deze op het laatste moment afgezegd i.v.m. de plotseling ingestelde coronaregels. Na een jaar in maart 2021 nog geen mogelijkheden, maar toch de competitie dan gepland in november. Ondanks de nu plotseling weer ingestelde coronaregels waren de aangemelde teams dolblij dat ze eindelijk de strijd weer konden aangaan.

De wedstrijdavond bestaat uit 18 tellende pijlen met een team van 5 personen die vrij kunnen inschrijven, alleen mogen ze geen lid zijn van een handboogvereniging. Dit resulteert in teams zoals vriendengroep, bedrijfsteam, buurtvereniging, motorclub of muziekkorps. Van allerlei pluimage dus.

Vele onderlinge teams uit voorgaande jaren zijn al bekend met elkaar, de laddercompetitie is 25 jaar geleden in het leven geroepen om Veldhoven bekend te maken met VZOD en de handboogsport die toen 100 jaar bestond. Dit geeft een mooie onderlinge strijd en verbroedering tijdens het sporten.

Zaterdag 13 en 20 november zijn er nog 2 voorrondes en zaterdag 27 november volgt de finale, waar de 12 hoogste teams tegen elkaar zullen strijden voor de hoogste plek en van elke avond zijn er ook 4 winnaars in de onderlinge individuele strijd . De hoogste schutters van elke avond strijden nog een afvalrace tegen elkaar, waarbij telkens 2 pijlen geschoten wordt en de laagst scorende schutter telkens afvalt, tot er een winnaar overblijft. De beste 4 zijn ook uitgenodigd op de finaleavond om nog eens tegen elkaar te strijden.

Hilarius en O3V hebben weer van zich laten spreken, beide al jarenlang vaste teams en nu de hoogste scores neergezet waar de overige teams de volgende rondes zich aan zullen moeten meten.

Uitslag na 1e competitieavond:

Teams:

 1. Hilarius 1                         760 pt
 2. O3V                                   748 pt
 3. Hilarius 2                         701 pt
 4. 2e Hands                          647 pt
 5. Muggenhol 1                   643 pt
 6. VMK 1                              608 pt
 7. Muggenhol 2                  586 pt
 8. Shuttle 2                          583 pt
 9. TC de Herdgang             565 pt
 10. Peper &n Zout                554 pt
 11. Shuttle 1                          532 pt
 12. VMK 2                             504 pt

Individuele finalisten:

 1. Wim Houben 2. Kevin Kruizinga 3. Wilbert der Kinderen 4. Tom Schipper