19 en 20 september was voor ons een heel goed weekend! Niet alleen vanwege de zonneschijn en de ongewoon warme temperaturen voor deze tijd van het jaar. Maar ook omdat 4 leden van onze club samen met zo’n 100 schutters uit heel Nederland deelnamen aan het NK Veldschieten.

Het veldschieten is een handboogsport waarbij 24 doelen langs een in de natuur gelegen parcours moeten worden geschoten. De afstanden variëren voor de verschillende disciplines (barebow, recurve of compound) tussen 5 m en 60 m. Op elk doel moeten 3 pijlen worden geschoten. Sommige afstanden zijn bekend, andere moeten worden geschat. Dit jaar werd het NK gehouden in het bosgebied in Tienray,  waar de organisatie een uitdagend parcours had neergezet. De strijd om de titel werd in twee dagen uitgevochten. Ondanks de vele uitdagingen kwamen alle 4 schutters van onze club met medailles naar huis:

BAKKER Willem – goud (Recurve – Heren Junioren)

GAILE Baiba – goud (Barebow – Dames Senioren)

HOUT van Hans – zilver (Barebow – Heren Veteranen)

WOUTERS Martie – zilver (Barebow – Heren Senioren)

Ook Geïnteresseerd geraakt in deze leuke en uitdagende tak van de handboogsport? Er zijn regelmatig veldwedstrijden in de buurt van Veldhoven. Je kunt hierover veel informatie  vinden (wedstrijddagen, plaats en inschrijfgeld, evenals uitslagen van veld- en 3d wedstrijden) op boogwereld.nl en op handboogsport.nl. Natuurlijk kun je ook gewoon eens met andere schutters praten over de mogelijkheden!